fórum
Hírek kommentálása (07.12. 15:38)

Hírek [News] (07.12. 10:58)

Beszélgetés [Dialogue] (07.12. 10:33)

Most mit ...? (07.06. 15:06)

Napi Omega útravaló (07.06. 13:28)

Diszkográfia

Studióalbumok
Az Omega együttes eddig 16 magyar nyelvű nagylemezt készített. 2001-ben megkezdődött az ún, "Antológia" sorozat kiadása, amely az eredeti nagylemezek újrakevert, extrákkal kiegészített változatait tartalmazza. Mivel az együttes a hetvenes években hosszabb ideig dolgozott külföldön, a legtöbb lemezük elkészült angol nyelven.
Válogatások
Az együttes dalaiból számos válogatáslemez is megjelent Magyarországon és külföldön egyaránt. Itt szerepelnek a nagylemezek és kislemezek gyűjteményes kiadásai is.
Kislemezek
Az Omega számos kislemezt is készített, főleg a hatvanas, hetvenes években. Az akkor bevett szokás szerint a kislemezek nem a nagylemzről kimásolt dalokat tartalmazták, hanem külön kerültek feljátszásra. Így egy adott dal kis- és nagylemezes változata közt gyakran jelentős különbség van.
Koncertalbumok
Az Omega együttes koncertjeiről is készültek felvételek. A koncerteken a legismertebb számok mellett gyakran játszottak a kevésbé ismert dalok közül is, jónéhány dalt pedig hosszabb-rövidebb szólókkal egészítettek ki.
VHS / DVD
Az együttes számos dologban úttörőnek számított a maga műfajában. Így a magyar rockzenekarok közül elsőként jelentette meg koncertfelvételeit DVD lemezen. A rendszerváltás előtt nagyobb koncertjeik anyagai és néhány videoklipp megjelent VHS szalagokon, ezek nagy része ma már ritkaságnak számít.
Egyéb
Az együttes több tagja is készített szólólemezeket. Ezek egy része csak bakelitlemezen jelent meg, így ma már csak ritkaságként tűnik fel egy-egy antikváriumban. Az együttes pályafutása korai időszakában több előadó kislemezén működött közre kísérőzenekarként. Ezek listája a "Kísérőzenekar" menüpont alatt található.Webtown - Web design, weblapkészítés, honlapszerkesztés |  Legyen a kezdőlapom   |  Ide írhatsz!   |  Rajongói honlapok   |  Jogi nyilatkozat